В Пловдив започна санирането на още два обекта по проекта за подобряване на енергийната ефективност

Старт на санирането на още два обекта по проект „Подобряване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Пловдив – I Етап“ на ОП „Региони в растеж“ бе даден днес от заместник кмета по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

Това са блоковете на булевард „България“ 47-49 в район „Северен“ и на улица „Жеравна“ 1-3 в „Източен“.

В 10 часа, заедно с районния кмет на „Северен“ Стоян Алексиев, Райчев откри строителната площадка на блока на булевард „България“.

„Въпреки трудностите със старта на дейностите, които се забавиха заради обжалване, КОВИД пандемията и сега – военните действия в Украйна, ремонтът започва и съм уверен, че строителите ще направят всичко необходимо, за да го извършат качествено и в срок. Пожелавам им спорна и безаварийна работа“, обърна се към присъстващите Пламен Райчев. Районният кмет благодари на живеещите в блока за единодушието им в желанието да кандидатстват по проекта. „Уверен съм, че с приключване на ремонтните дейности районът ще добие още по-красив вид“, каза Стоян Алексиев.

Веднага след това бе даден старт и на санирането на блока на улица „Жеравна“ в район „Източен“.

„Щастлив съм, че започваме дейностите тук в квартал „Изток“, и то пред най-красивата публика в лицето на възпитаниците на детската градина отсреща. Пожелавам на строителите спорна и качествена работа, за да продължава да се оформя този район като привлекателно място за младите семейства. Успех и на добър час“, заяви в приветствието си районният кмет Стоянов.

Стойността на проекта е 3 692 629,44 лева с ДДС, като предстои да започне работа и по още два обекта – на улица „Иван Гешев“ 30 в район „Западен“ и на булевард „Васил Априлов“ 83-91 в район „Централен“.

Pin It on Pinterest