В Пловдив хванаха нарушител, замърсявал близо до река Марица

Днес, около 15 часа общински служители и полицаи от VI-то Районно управление на МВР са заловили лицето Р.М., който е хвърлял строителни отпадъци – тухли и хоросан, на нерегламентирано за това място.

Новината съобщи директорът на ОП „Общинска охрана“ Димитър Палашев. Това се е случило на ул. „Крайречна“ № 14, близо до река Марица.

„Съставихме акт за нарушението по чл. 11., т. 3 от Наредбата за опазване на околната среда на територията на община Пловдив“, обясни директорът на общинското предприятие.

„Продължаваме съвместните проверки заедно с полицаи от Трето и Шесто районни управления на МВР, като всеки ден следим за незаконни сметища и нерегламентирано изгаряне на отпадъци особено около река Марица. Ще направим необходимото, каквото е в нашите компетенции, за да спрем подобни нарушения, които не само загрозяват облика на нашия град, но и вредят на гражданите. Усилията ни изцяло са насочени към опазване на чистотата и безопасността на Пловдив“, допълни заместник-кметът по „Обществен ред“ Йордан Ставрев.

Pin It on Pinterest