В Перник започна Националната среща „Младежка работа от А-Я“

Националната среща „Младежка работа от А-Я“ , в която участват млади хора от цялата страна, беше открита в Двореца на културата.

Гости на събитието бяха кметът на Община Перник Станислав Владимиров и екипът му, Адриана Сукова – зам.-генерален директор, ГД „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“ в представителството на ЕК в България, председателят на Националния младежки форум Мирослав Цеков и Илина Мутафчиева – съветник на вицепремиера Борислав Сандов.
Кметът Станислав Владимиров приветства представителите на младежките организации и пожела много ползотворни и успешни срещи на всички. Владимиров подчерта, че младежките дейности от години се приемат за нещо, което политиците игнорират и неглижират. „На хартия всичко е наред, но работата на институциите не е достатъчно добре канализирана, за да отговори на потребностите на младите хора. В тази връзка работата на нашият екип е насочена много сериозно към тях. Имаме да извървим още много, но амбицията ни е Перник да бъде даван за пример в работата с младите хора“, каза Станислав Владимиров. Той коментира, че изграждащия се в града ни Младежки център ще се напълни с живот и ще работи активно с различни групи младежи. „С изграждането на Международния младежки център не искаме да построим поредната нова сграда в Перник. Желанието ни е тя да бъде изпълнена с младежка енергия, която да дава резултати“, каза още кметът на Перник.
Представителят на ЕК Адриана Сукова подчерта важността на дискусиите по проблемите на младите хора и добави, че политиците трябва да разберат нуждите и целите на младите хора и да бъдат адекватни спрямо техните потребности. „Само така ще успеем да достигнем и до неактивните, демотивирани и изключени от процесите младежи“, каза още тя.
„Поздравявам Община Перник и Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите за това, че през двете години на пандемия не се отказаха от реализирането на Националната младежка среща“, каза председателят на НМФ Мирослав Цеков. Той добави, че младежката политика в България за съжаление зависи само от индивидуалната политическа воля, и коментира, че в Перник такава има. „Благодаря на Община Перник заложи смела и амбициозна стратегия за развитите на младите хора в града“, каза още Цеков.
До неделя представителите на младежките организации ще се включат в различни срещи, дискусии, работа по групи и много други, в които основен акцент ще бъде решаването на проблеми на младите хора и всички аспекти на младежката работа.

Pin It on Pinterest