В Перник продължава цялостната рехабилитация на ул. „Граово“

Продължава изпълнението на проекта по цялостна рехабилитация на ул. „Граово“ – подмяна на водопровод, тротоари и пътна настилка.

Обектът бе спрян по време на зимния сезон, но ремонтните дейности вече са подновени.

Обектът е финансиран със собствени средства от бюджета на община Перник. След обявяването на бедственото положение от страна на общината беше отправено искане до МРРБ за отпускане на целеви средства за финансиране изграждането на водопровода, които бяха отпуснати.

Новият водопровод вече е положен, но все още не е присъединен към водопроводната мрежа на Перник. Течовете, за които много перничани сигнализираха са от аварии по стария изключително компрометиран водопровод.Той ще бъде изключен след седмица, след като всички живущи бъдат свързани с новата водопроводна връзка. От фирмата изпълнител обясниха, че преди асфалтирането, на два адреса ще бъде прокарана и газова връзка. От днес започна и фрезоването на старата асфалтова настилка, а след прокарването на газовите връзки ще започне и преасфалтирането.
След приключване на обекта, ул. „Граово“ ще е с изцяло подменена водопреносна мрежа, нова пътна настилка и нови тротоари.

Pin It on Pinterest