Региона

В началото на декември отваря врати Коледният базар в Кърджали

Коледният базар  в центъра на Кърджали ще отвори врати в началото на декември.

В 15 дървени къщички с коледна украса местни производители и търговци ще имат възможност да изложат  своята продукция – пчелни продукти, млечни изделия,коледни сладки,  различни сувенири, играчки, както и традиционното греяно вино и скара. Базарът ще работи от началото на декември до Нова година.

В района на базара в седмицата преди Коледа на открита сцена ще има музикални изпълнения на състави от учебни заведения и културни институции.  За да се  осигурят настроение и приятни емоции на гражданите и гостите, всекидневно ще звучи подходяща музика.

В две от къщичките на коледния базар детските градини, училищата и социалните услуги в Кърджали ще могат да излагат свои ръчно изработени коледни изделия. Те ще се продават с благотворителна цел.

В останалите 13 къщички ще бъдат поканени местни производители и търговци да предложат продукти  и стоки с коледна тематика. Желаещите да се включат в Коледния базар трябва да подадат заявление в Информационния център на общината  до 20 ноември 2023г. За повече информация  – тел.0361 67366.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest