В Ловеч постигнаха съгласие за състава на Секционните избирателни комисии

На 8.10.2021 г. от 10.00 часа в Заседателната зала на Община Ловеч се проведоха консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции за сформиране съставите на Секционните избирателни комисии на територията на Община Ловеч за произвеждане на избори за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 година.

Консултациите се водиха от г-жа Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч. Като представители на администрацията присъстваха  секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова, директор на дирекция АПИО инж. Тони Паричев и  Елена Пиронкова – началник отдел АООС.

Всички парламентарно представените партии и коалиции представиха надлежно окомплектовани документи, съгласно изискванията на ИК и Решенията на ЦИК и РИК-Ловеч.

Кметът Корнелия Маринова запозна представителите на парламентарно представените партии и коалиции с нормативната база, която регламентира сформирането на съставите на СИК, и представи проект на Община Ловеч за разпределението на ръководните длъжности и членове в СИК.

След направени разисквания представителите на парламентарно представените партии и коалиции постигнаха съгласие за определяне на съставите на 97-те СИК, съответно председател, заместник – председател, секретар и членове на СИК.

Кметът Корнелия Маринова благодари на парламентарно представените партии и коалиции и призова за толерантна кампания, спазване на разпоредбите на Изборния кодекс и всички противоепидемични мерки, при провеждане на изборите на 14.11.2021 година г.

Pin It on Pinterest