В Ловеч има 92 сигнала за нарушение на мерките срещу коронавирус, съставени са и два акта

Получени са 92 сигнала за нарушение на приетите „Мерки и препоръки във връзка с предотвратяването и ограничаването на разпространението на коронавирус в Община Ловеч“.

Мерките виж тук:

https://www.lovech.bg/bg/obyavi-i-saobshteniya/merki-i-preporaki-vav-vrazka-s-predotvratyavaneto-i-ogranichavaneto-na-razprostranenieto-na-koronavirus-v-obshtina-lovech

Това стана ясно по време на редовното заседание на 30 март 2020 г. на Общинския оперативен щаб в Ловеч, ръководен от кмета Корнелия Маринова. Сигналите са подадени през последните дни от граждани до РУ на МВР Ловеч. В резултат са отправени поредица предупреждения към нарушителите, съставени са и два акта по 5000 лева за грубо нарушение на нормите.

Актовете са по параграф 22 от „Закона за мерките и действията по време на извънредното положение“, обявен с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. Според него „Всеки, който не спазва противоепидимичните мерки, може да бъде глобен 5000 лв., а здравните служби могат да искат от МВР принудително довеждане на хора за лечение и изолация.“

Мерките в Ловеч се засилват, като от предупреждения се преминава към ефективни наказания, каза след заседанието кметът Корнелия Маринова.

С оглед на лятното часово време се променя вечерният час за малолетни и непълнолетни граждани до 18 години – вече започва от 20.00 часа и е до 6.00 сутринта. В посочения времеви пояс тези лица нямат право да бъдат извън дома, на обществени места, освен ако не са с придружител. Нови корекции ще има и за автобусните пътнически линии, направени са и други промени, които ще бъдат съобщени до края на деня.

Всички нови мерки влизат в сила от 31 март, вторник.

Pin It on Pinterest