Региона

В Керимовата къща откриха традиционната Великденската изложба на кърджалийските художници

Тази вечер в Керимовата къща бе открита традиционната Великденска изложба, организирана от Дружество на художниците и Арт галерия „ДАР“. 

 Тя включва 37 творби на 18 художници, изпълнени с разнообразна техника – акрил, масло, акварел, графика. Сред тях и тематични платна, свързани с Великден.

Освен десетките любители на изобразителното изкуство, гости на културното събитие бяха заместник-кметът на Кърджали Веселина Тихомирова и областният управител Никола Чанев. Тук бе и дебютантът сред семейството на художниците Ивайло Атанасов, който представи своя творба. Скъпи и желани гости бяха и младите фотографи от клуб „От черно до бяло“ към ОДК Кърджали, с ръководител Антония Грозева.

Изложбата традиционно откри уредникът в Арт галерия „ДАР” Пенка Атанасова.

Заместник-кметът Веселина Тихомирова поздрави художниците от свое и от името на кмета Ерол Мюмюн като пожела здраве, творческо вдъхновение и още дълги години да се радваме на изложбите на местните творци.

„Изложбата е традиционна, но вие – нашите, кърджалийски творци се отличавате със своя оригинален почерк и затова отново успяхте да ни изненадате с нещо оригинално и свежо, за да се насладим на този колорит и жанрово разнообразие.

Искам да ви благодаря, че в навечерието на най-светлия християнския празник – Възкресение Христово, вие допринасяте за възраждането на духовността, внасяте топлина в сърцата не само на ценителите на изкуството, но на всички наши съграждани.

Поздравявам и младия дебютант Ивайло Атанасов, бивш ученик на СУ „Владимир Димитров-Майстора“, който доказва, че в Кърджали имаме една голяма ШКОЛА, която открива и ражда таланти в областта на изкуството!”, каза Веселина Тихомирова.

Участниците в изложбата бяха поздравени и от областния управител Никола Чанев. Той пожела успех на изложбата и много откупки. Обърна се към младите фотографи от клуба „От черно до бяло“ към ОДК като подчерта, че посещавайки подобни културни прояви те възпитават своето естетическо чувство.

За дълбокия смисъл на християнския празник Великден говори художникът Хари Атанасов – за надеждата, любовта и светлината, която ни дарява – надежда, любов и светлина, отразени в живописните творби подредени във Великденската изложба на кърджалийските художници.

Изложбата ще продължи до 26.05.2024.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest