В Казанлък приключиха първенствата по волейбол и тенис на маса

В три възрастови групи мериха сили учениците от община Казанлък по волейбол в залата на стадион „Севтополис“ в града.

Във възрастова група 5-7 клас при момчетата първото място завоюва отборът на ОУ,,Георги Кирков“, втори са ОУ,,Христо Ботев“, село Енина, третата стълбица се качиха момчетата от ОУ,,Св.Св. Паисий Хилендарски“. При момичетата първи станаха момичетата от ОУ,,Мати Болгария“, а втори се класираха ОУ,,Георги Кирков“.

При девойките от 8-и до 10-и клас купата за първото място спечели отборът на СУ“Екзарх Антим I“, втори се класира отборът на ПХГ,,Св.Св. Кирил и Методий“, третото място достигна ППМГ,,Никола Обрешков“. При юношите първи е отборът на ПГ ,,Иван хаджиенов“, втори станаха СУ,,Екзарх Антим I“, а трети отбора на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм.

При най-големите от 11-12 клас при девойките призовата титла грабна отборът на ПХГ,,Св. Св. Кирил и Методий“, втори се класираха ППМГ ,,Никола Обрешков“, а трети е отборът на СУ,,Екзарх Антим I“. При юношите първото място взеха от ППМГ,,Никола Обрешков“, второто спечелиха от ПГ ,,Иван Хаджиенов“ и третото зае Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм.

Състезанията по тенис се проведоха в Клуба по тенис на маса в Казанлък. В общинското първенство по тенис на маса за 5-7 клас се състезаваха две училища отборно ППМГ,,Никола Обрешков“ и ОУ,,Св. Св. Паисий Хилендарски“, които завършиха с резултат 3:1. Индивидуалната награда грабна Магдалена Златанова от ППМГ ,,Никола Обрешков“.

При групата 8- 10 клас се включиха шест отбора на казанлъшките училища. На финалите ППМГ,,Никола Обрешков“ завоюваха първото място, ПГ,,Иван Хаджиенов са втори, а Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм  трети. В индивидуалното първенство се включиха 30 ученика. Първото място е за Николай Атанасов от Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, второ място за Валентин Христов от ПГ,,Иван Хаджиенов“, третото място спечели Лъчезар Атанасов от Математическата гимназия. Специална купа завоюва Мелина Старчева от ПХГ,,Св. Св. Кирил и Методий“ за добро представяне и съдействие при организацията на събитието. На учениците бяха връчени купи, грамоти и спортни пособия за тенис на маса от Община Казанлък.

На всички победители бяха връчени купи и грамоти от Община Казанлък, придружени от бурни аплодисменти.

Pin It on Pinterest