В Кърджали наградиха победителите в Международния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата"

Заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова връчи грамотите и наградите на победителите в общинския кръг на Муждународния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”. На церемонията в община Кърджали тази сутрин присъстваха  Ани Димитрова старши експерт в отдел „Образование, култура и младежки дейности” в общинска администрация, преподаватели, класни ръководители и родители на наградени деца.
Отличените в конкурса бяха поздравени от заместник-кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова, която им пожела здраве, оптимизъм и увереност в доброто и спокойно бъдеще.
„ Както всяка година така и тази година вашето участие е доста силно и е доказателство за сериозна загриженост за природните бедствия, човешката небрежност и оказване на помощ, изразявайки всичко това през погледа на вашите очи и вашето въображение във вашите рисунки”, каза Тихомирова.
Тази година комисията разгледа 121  постъпили рисунки от общинските училища, а по думите на заместник-кмета селекцията е била доста трудна.
По време на церемонията бяха връчени наградите на отличилите се в конкурса „С очите си видях бедата”. Те бяха разпределени в 4 категории за 3 възрастови групи, а рисунките бяха оценени в зависимост от изискванията за спазване на утвърдените правила.
Отличените днес деца от община Кърджали получиха грамоти и предметни награди. Те придобиха право рисунките им да участват на областния кръг на конкурса „С очите си видях бедата”.

Pin It on Pinterest