В Хасково заседава Областния оперативен щаб за борба с COVID 19

Днес се проведе онлайн заседание на Областния оперативен щаб за борба с COVID 19.

Директорът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова запозна присъстващите с актуалната обстановка в област Хасково и данните от 14-дневната заболеваемост, а имено 183,3% на 100 000 души. Д-р Димитрова представи статистика на ваксинираните лица. За периода от 9 – 12 февруари 2021 г. са поставени общо 478 ваксини срещу Ковид 19. 264 от тях са поставени на педагогически и непедагогически персонал, 50 на медицински лица, а 124 са втора доза. Имунизациите във втората фаза продължават.

Директорът на ОД на МВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков заяви, че продължава контролът по спазването на противоепидемичните мерки, като при констатирано нарушение се съставят актове. За периода от 8 до 14 февруари са извършени проверки на 691 лица под карантина, 252 търговски обекта и са издадени 63 акта за нарушения.

Директорът на МБАЛ – Хасково д-р Георги Гелов отчете, че към момента са хоспитализирани над 90 пациенти с COVID-19, като се настаняват само пациенти с дихателна недостатъчност. Шестима пациенти са на вентилация, двама на неинвазивно лечение и четирима на интубация. Управителите на лечебни заведения в областта се обединиха, че на този етап броят на настанените пациенти в болници, спрямо декември месец, е намалял, но се повишава спрямо последните седмици.

Pin It on Pinterest