В Хасково заседава Областния кризисен щаб за борба с COVID 19

Днес на заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID 19 се взе решение за въвеждане на допълнителни мерки в област Хасково. Това обяви след заседанието председателят на щаба – областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова. 

Д-р Здравкова обобщи актуалните данни за епидемичната обстановка и извършените проверки в област Хасково. Към 29 октомври общият брой на активните случаи на коронавирус на територията на област Хасково са 292, от които 69 са хоспитализирани, а 223 се лекуват в домашни условия. За периода от 23 до 29 октомври са проверени 387 лица под карантина, извършени са 122 проверки на търговски обекти, написани са 188 предупредителни протокола за неносене на маска и са създадени 33 акта за нарушения и неносене на маска.

Тя заяви, че допълнителните мерки се предприемат след анализ на актуалната обстановка в областта и са валидни за цялата област в периода от 02 ноември до 30 ноември 2020 г. А именно:

1.    Преустановява се провеждането на групови и семейни мероприятия над 30 човека.

2.    Преустановяване на посещенията в пенсионерски клубове и клубове за хора с увреждания. 

Областният управител коментира още, че след проведеното заседание на щаба през миналата седмица, в което се взе решение във всяка болница в областта да бъде въведен 24-часов телефон, който дава информация за свободните легла, координацията между отделните болници в областта и Спешна помощ е подобрено.

Pin It on Pinterest