В Хасково връчиха наградите от конкурса ,,Любопитно за родния ми край – от архива на баба и дядо”

Връчиха наградите от конкурса ,,Любопитно за родния ми край – от архива на баба и дядо”, организиран от Туристически информационен център Хасково с подкрепата на Фондация ,,ХАЛО”.

В надпреварата се включиха 24 ученици от 6 училища. Всички те получиха грамоти за отлично представяне от Кмета на Община Хасково.

Участникът, събрал най – много гласове е Габриела Анева, която спечели тротинетка  С преносима тонколона се сдоби Виктория Хаджиева, която се класира на второ място. Трета в конкурса се нареди Никол Димитрова и получи безжични слушалки

Туристически информационен център раздаде три допълнителни, тематични награди на:

Антонио Антонов /ученик в ОУ,, Христо Ботев” с. Долно Големанци/ с представена Легенда за вярата, единството и духовната сила на нашите предци.

Санем Мустафа /ученичка в ОУ ,,Св. св. Кирил и Методий” с. Конуш/ с оригинално представяне на историята на с. Тракиец чрез стихотворение и презентация със снимков и видео материал.

Катерина Митева / ученичка в ОУ ,,Христо Ботев” с. Войводово/ с представяне едновременно на автентични носия и ястие от ромския етнос.

Поощрителни награди получиха и всички останали участници, които вложиха труд и старание.

Искрено благодарим на слънчевите деца, техните учители и семейства за показаното вдъхновение, креативност и подарени приятни емоции!

На училищата, включили се в инициативата, бе подарен пъзел със символа на град Хасково – Монумент на ,,Света Богородица”.

Pin It on Pinterest