В Хасково се проведе работна среща с ръководителите на болниците

Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова свика работна среща с ръководителите на лечебните заведения в област Хасково във връзка с преминаването на областта в червената зона по заболеваемост от Ковид 19. Всеки от ръководителите на болниците представи възможностите за увеличаване на броя на леглата, съобразено със заповедта на директора на РЗИ Хасково д-р Соня Димитрова за разкриване допълнителен брой легла за лечение на Ковид 19, не по-малко от 25% от капацитета на съответната болница.

До края на седмицата в МБАЛ-Хасково ще бъдат разкрити допълнителни легла и капацитетът на болницата за лечение на коронавирусна инфекция ще достигне 90 легла. В МБАЛ-Свиленград леглата за лечение на Ковид 19 ще бъдат 38, в МБАЛ-Харманли – 25, в МБАЛ-Димитровград – 26 легла.  

На срещата стана ясно, че ОД на МВР-Хасково се включва в транспортирането на изписаните с отрицателен тест пациенти от МБАЛ-Хасково. Директорът на ОД МВР ст. комисар Ангел Цанков заяви, че полицията е подготвила 3 автомобила, които ще бъдат преградени с преграда, а полицаите ще бъдат оборудвани с предпазни костюми и лични предпазни средства, за да се облекчи работата на Центъра за спешна медицинска помощ.

Pin It on Pinterest