В Хасково отбелязаха Деня на Съединението

Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова участва в тържествения ритуал по повод Деня на Съединението- 6 септември.

В празничните церемония на централния площад в Хасково участваха още кметът на община Хасково Станислав Дечев, депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова, председателят на общински съвет Хасково Таня Захариева, заместник областният управител на Хасково Митко Петров, представители на политически партии и патриотични организации, граждани и гости на града.

Областният управител поздрави присъстващите и всички жители на област Хасково. В тържественото си слово по повод 6 септември тя заяви: „Денят, сътворен изцяло от българите и в полза на българите, които с високо вдигната глава, ясно и категорично заявиха пред света, че заедно, в името на една достойна кауза, каквато несъмнено е идеята за национално обединение, могат сами да определят и предначертават съдбините си.

Първият окръжен управител на хасковския департамент след Освобождението Петър Берковски определя раздробяването на Санстефанска България като акт, който ни прави разделени и обезсилени и много по-податливи откъм външни сили и влияние.

Днес, в тези тревожни времена, в които цялото човечеството полага неимоверни усилия, за да защити най-висшата ценност в цивилизацията ни – човекът и неговото здраве, във времена на световна пандемия и бързоразвиваща се криза, се правят опити в страната да се посее разделение, нацията да бъде въведена в опасния коловоз на омразата, противопоставянето и разделението. Да бъде обезсилена.

Скъпи сънародници, точно на 6 септември, всички трябва да помним и да знаем, че нашата страна, нашият дом, нашата родина и нашата кауза е България! Нека всички ние продължим напред като едно семейство, поколение след поколение, и цялата тази енергия и сила, която притежаваме, да бъде обединена и посветена в изграждането на бъдещето на нашата родина.

Поклон пред дейците на Съединението! Да живее България!“

Pin It on Pinterest