В Хасково обсъдиха предстоящите избори

Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов, заместник областните управители на област Хасково Виолета Желева и Мартин Узунов, и главният секретар на Областна администрация-Хасково Стефан Танев проведoха работна среща с представители на общините и представители на държавните структури в областта, ангажирани с провеждането на вота на 11 юли. На нея бяха обсъдени организационно-технически въпроси във връзка с предстоящите парламентарни избори. 

На срещата се обсъдиха организационно-технически въпроси във връзка с разпространението на машините по секциите и график, синхронизиран с общините при получаването им. Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов каза, че той и ръководството на РИК-Хасково, както и МВР, ще обсъдят темата с логистичната фирма, за да се съгласува с графиците на общините в срокове, които да гарантират по-добрата организация.

Разгледа се и идеята да получават поредни номера за пропускателния режим пред зала “Дружба“, секционните комисии, които пристигат с автобуси от по-отдалечените общини като Маджарово, Тополовград и Ивайловград. Според представителите на тези общини това  ще улесни хората, които предходния път са чакали с часове. 

На срещата бе разгледана и темата за осигуряването на демонстрационни машини.

Все още не е получен отговор от ЦИК дали ще получим демонстрационна машина, която да спомогне при обучаването на избирателите, коментира председателят на РИК-Хасково Добромир Якимов.

Pin It on Pinterest