Региона

В Габрово ще бъде представена инкубационната програма на София Тех Парк -South East European Innovators Program

Габрово става част от националното турне на София Тех Парк, в рамките на което ще бъде представена инкубационна програма South East European Innovators Program (SEEIP).

Турнето ще обхване 13 града в страната в периода 8 – 20 април.  Събитието в Габрово ще се проведе на 12 април в Ритуалната зала на Община Габрово  с начален час 16.00.

Целта на тура е да запознае стартиращите и предприемачески екосистеми, студенти и ученици по места с предимствата и възможностите, които предлага програмата за развитие на техните компании, проекти или бизнес идеи.

По време на всяко представяне участниците ще имат възможност да се срещнат с екипа от експерти на инкубационната програма, да научат повече за процеса на кандидатстване и да задават въпроси. Представянето ще бъде последвано от информационни сесии, където участниците ще могат да чуят истории за успех от настоящи и завършили участници в програмата.

Допълнително ще бъдат споделени и възможностите, които предоставя за бизнеса европейската мрежа Enterprise Europe Network.

Инкубационната програма на София Тех Парк е инициатива, насочена към подпомагане на стартиращи компании и предприемачи в ранните етапи от тяхното развитие от всички области на индустрията. Тя включва елементи на инкубация, акселерация и технологичен трансфер. Програмата предлага набор от ресурси и услуги, които имат за цел да помогнат на участниците да създадат свои компании или да ускорят растежа на бизнеса си, да достигнат до национални и международни пазари и в крайна сметка да успеят. Някои ключови аспекти на програмата включват менторство и наставничество, финансова помощ, достъп до научна инфраструктура, съоръжения, оборудване и експертиза, обучения, развитие на умения и подкрепа за инвестиции. София Тех Парк предоставя инкубационни услуги за бизнеса от 2016 г. като досега са били подпомогнати над 70 стартъпа, малки и средни предприятия.

Националното турне се организира от София Тех Парк в партньорство с Джуниър Ачийвмънт България и с подкрепата на Enterprise Europe Network – EEN и общините в градовете домакини.

Желаещите да се включат в събитията могат да направят своята безплатна регистрация за всеки отделен град в линка:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmdspHhLOrXtmfjW7x2_hCGWVyQmIMSkIxzrMIa0C4Ztflbg/viewform

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest