В Добрич започват регулярните обработки срещу кърлежи

Ежегодно дезакаризацията на територията на Община град Добрич стартира през месец април или началото на месец май.

Такива обработки ще бъдат извършвани и през настоящата година.

В тази връзка Община град Добрич информира гражданите, че от 15.04.2020 г. започват регулярните обработки срещу кърлежи в Централната градска част, около детски площадки и Градски Парк „Свети Георги“. Обработките ще се провеждат в утринните часове след 530 – 7 00 часа. За да бъдат те успешни, са необходими благоприятни климатични условия, т.е. да не вали дъжд, да няма вятър и силно овлажнена растителност. При наличие на тези обстоятелства обработките ще бъдат отложени за дни с подходящи условия.

На обработените места ще бъдат поставени указателни табели, съдържащи информация за часа на обработката, използвания препарат, карантинния срок и телефон за връзка с изпълнителя.

Въпреки всички мерки, предприемани от Община град Добрич, е необходимо гражданите също да предприемат превантивни мерки за своята безопасност при разходка сред тревисти и гористи местности. При случай на ухапване, избягвайте отстраняването на кърлежи в домашни условия, незабавно потърсете лекарска помощ от домашен лекар или „Бърза помощ“.

Pin It on Pinterest