В Асеновград представят книгата „Кралски двор“

Днес, от 19:00 ч. в Бар „КоШиПраим” в Асеновград Градска библиотека „Паисий Хилендарски” ще представи Михаил Свирачев и дебютната му книга „Кралски двор”.

Творецът работи като библиотекар в Американския център на НБ ”Иван Вазов” – Пловдив. Често посещава Градската библиотека в Асеновград по различни проекти. Той беше човекът, който пръв представи на малките асеновградчани роботите „Финч” и Bee Bot и възможностите им за програмиране. По негово предложение  библиотеката ни стана една от 13-те в страната, в които се проведоха  курсове за обучение по програмиране за деца с програмата Скрач по проект „Generation Code”. Интересът към инициативата беше голям и в него се включиха ученици от почти всички училища в общината.

Михаил Свирачев е роден през 1977 г. в Пловдив. Завършил е Френската езикова гимназия „Антоан дьо Сент Екзюпери“ в родния си град. А след това и специалност „Туризъм“ в Университета по хранителни технологии – Пловдив. Защитил е магистърска степен по „Библиотечно-информационни технологии“ в Софийския университет „Свети Климент Охридски“. От 2015 г. завежда Американския център към НБ „Иван Вазов“ – Пловдив. Премиерният му роман „Кралски лагер“ се радва на добро представяне в реалити предаването на БНТ „Ръкописът“.

Романът е трилър с елементи на фентъзи и фантастика. Сюжетът представя света на богатите. Свят на могъщество и сила, но също на интриги, безскрупулност, алчност, манипулативност, конспирация и страх. Сред тази невероятна смесица от разкош, лъжи и лицемерие се ражда любовта, която ще помете всички препятствия. Романът ни подсказва как да открием себе си, своята вътрешна сила и скрити способности, за да станем по-силни, по-добри, безстрашни, по-умни и най-вече да намерим любовта, за която копнеем. Творбата е изпъстрена с динамика и бурен, спиращ дъха екшън, подправен с драма, мистерия и невероятно приключение, както и с някои пикантни еротични моменти.

Ето и малко от историята в аванс. Джейми е потомък на известен род милиардери, но живее и учи далеч от суетата на огромното семейно имение, превзето напълно от доведения му баща Дейвид и сина му Крис. Майката на Джейми, Маргарет, е изчезнала безследно преди години и според завещанието ѝ съвсем скоро младият студент трябва да наследи цялото богатство при определени условия. Изглежда сякаш тези условия ще бъдат спазени и няма да са брутално осуетени, сякаш Джейми няма да попадне в капан без изход, нито ще бъде въвлечен в смъртоносен план, който ще отприщи скрита любов и тайна война между приятели и врагове. Но привидното често заблуждава…

Pin It on Pinterest