Успехите на „красивите умове“

Кметът на община Габрово Таня Христова се срещна с възпитаниците на ПМГ „Академик Иван Гюзелев“ Мартин Копчев и Явор Пенчев.

Поводът и поканата за срещата са поредните големи успехи и на двамата на полето на информатиката и математиката. Преди няколко дни, Мартин стана носител и на отличието „Джон Атанасов“, в направление ученици и техните преподаватели, заради многобройните си награди и постижения в съзтезания и олимпиади по информатика в страната и чужбина.

Ясен спечели сребърен медал от 4-тата Европейска младежка олимпиада по информатика, провела се в Шумен в началото на септември тази година. От Олимпиадата по математика в София има също сребърен медал, а през миналата година заема 2-ро място на Олимпиадата по техническо чертане.

Младежите разказаха за своите стремежи, участие в бъдещи състезания, за „малките гафове“ в класирането, за максимализма и това, че винаги може и по – добре. Кметът им пожела да са здрави и да продължават да покоряват нови върхове и им подари книгата „Пенчо Семов – Успехът“ и билети за постановка на габровския драматичен театър.

Pin It on Pinterest