Ученици от Втора английска гимназия организират благотворителен спортен турнир

Ученици от Втора английска гимназия организират благотворителен спортен турнир под надслов „Спортувай с кауза“.

Целта е с набраните средства да се закупи спортен уред за деца с различни специални потребности от „Работилничка за чудеса” – инициатива, която организира безплатни трудови и арт-терапевтични занимания за деца и младежи с увреждания, както и творчески ателиета за техните родителите.

Турнирът ще се проведе на 26 октомври от 14ч. в Спортна София – 2000. Младежите ще премерят сили в двубои по футбол, баскетбол и тенис на маса. Ще бъдат организирани и съвместни игри за децата с увреждания. Събитието ще бъде открито от мажоретния състав на училището.

Организаторът на турнира Теменуга Константинова е била доброволец през лятото в летните срещи и игри на работилничката. „Смятам, че каузата е благородна и доброто, което правим, е заразно. Идеята за организирането на турнира беше спонтанна. Към момента сме събрали 1010лв. от такси за участие в различните състезания, но записването не е приключило. Със събраните средства плануваме закупуването на спортно съоръжение за децата. Гордея се със съучениците си и това, което успяхме да постигнем заедно!”, добави тя. 

Десислава Димитрова от „Работилничка за чудеса“ посочи, че учениците им оказват огромна подкрепа. „За нас е изключително важно те да се срещнат с децата, които посещават занятията ни, и с техните родители. Затова в събитието ще се включат и младежи с увреждания, за които сме подготвили танци, адаптирани упражнения и други спортни дейности“, каза още Димитрова.

Всяка година Втора английска гимназия реализира инициативи в помощ на деца с увреждания. Училището стартира и провежда ежегодно кампанията „Панаир на добрината“, като събраните средства се даряват за деца с редки заболявания. Учениците от гимназията предвиждат и други инициативи за подкрепа на децата от „Работилничка за чудеса“

Pin It on Pinterest