Ученици от ОУ „Хан Аспарух“ – Добрич твориха в конкурс на тема „Българските народни будители“

Идеята да се направи конкурс, който да провокира учениците от четвъртите и седмите класове да рисуват и да напишат есе на тема „Български народни будители,“ е на Отец Петър.

Това е още една възможност децата да осмислят значението на будителството и неговите измерения в съвремието. За най – добрите творби Отец Петър е подготвил вълнуващи награди, които ще посветят децата в християнската религия. За да бъдат стимулирани учениците да познават българските будители повече, Община Добрич подготви и шест поощрителни награди. Днес те бяха връчени от кмета на Добрич Йордан Йорданов на учениците, които със своето творчество дават личен пример на своите връстници как да уважават и ценят българските просветители. 3 деца от 4–те класове на  ОУ „Хан Аспарух“ получиха по един комплект настолни семейни игри „Велика България“ и картичка със символите на Добрич. 3–ма ученици от 7–ми клас бяха зарадвани с томовете на Йордан Йовков и с картичка, за да опознаят символите на добруджанския град. 

Община Добрич благодари на децата за просветителската дейност и за желанието да познават народните будители. Нека бъдат здрави, ученолюбиви и да помнят и съхраняват богатата българска история!       

Pin It on Pinterest