Ученици от езиковата гимназия във Видин изиграха „Комедия от грешки“ от Шекспир

Театралната постановка, която бяха подготвили учениците от клуб „Занимания по интереси“ към Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“, бе представена на английски език, със субтитри на български. Тя е включена в Общинската програма за стимулиране изявите на ученици през 2019 година, която се реализира с целеви средства от държавния бюджет. Официални гости на събитието бяха кметът на Община Видин Огнян Ценков, заместник областният управител Лъчезар Попиванов, директорът на гимназията Любомир Георгиев и председателят на училищното настоятелство Лидия Каменова.

След представлението Огнян Ценков се обърна с приветствие към участниците и целия екип, реализирал  спектакъла: „Гледах с голям интерес и истински се насладих на вашата „Комедия от грешки“, породени от една човешка трагедия в началото, но впоследствие с добър завършек“. Кметът пожела на учениците да не спират да се учат и да  развиват своите таланти, защото са невероятни млади хора, с които всички ние ще се гордеем и в бъдеще.

Режисьор на постановката е Красимир Ангелов, а ръководител на театралното студио – Емил Живков, преподавател в училището. В нея участваха 20 възпитаници на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ от 8 до 12 клас. Подготовката за представлението пред публика е продължила четири месеца.

Pin It on Pinterest