Ученици от Бургас премериха сили в състезание „Ваканция здравей! Да играем безопасно!”

С емоционален заряд близо 500 ученици от пет бургаски училища посрещнаха старта на състезанието „Ваканция здравей! Да играем безопасно!” –  финалната точка за учебната 2018/2019 год. в Бургаски регион на Националната програма „Работа на полицията в училищата”.

Организатори на проявата са Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община – Бургас, ОДМВР – Бургас и Регионално управление на образованието при МОН – Бургас.

 В Спортна зала „Бойчо Брънзов” в к-с „Зорница” екипът на „Adventure team” – Асеновград – дългогодишен партньор на превантивните полицейски инициативи даде начало на спортната проява, в която учениците от петите класа на различни бургаски училища демонстрираха наученото по програмата „Работата на полицията в училищата”. Нейната цел е изграждане у децата на модели за безопасно поведение и изграждането на умения за разрешаване на конфликти.

В тематичните игри, разработени по пътна безопасност и ограничаването на рисковете в заобикалящия свят, се включиха възпитаници от училище „Христо Ботев” – кв. „Победа”, „Св. Св. Кирил и Методий”, „Петко Росен”, „Васил Априлов” и „П.К. Яворов”. И петте отбора бяха отличени с купи и поздравителни грамоти.

Pin It on Pinterest