Региона

Ученици от Америка гостуват в СУ „Николай Катранов“

За поредна година СУ „Николай Катранов“ посреща ученици и учители от Америка. Визитата им е в рамките на иновативната програма „Нови светове, нови перспективи“, която от няколкo години се реализира, благодарение на г-н Тим Отри, работил като учител по английски език в училището.

Основната цел на програмата е културен обмен и практикуване на английски език за учениците, които го изучават интензивно в гимназиален етап в училището.

Американската група включва 14 ученици и трима ръководители от Калифорния, Оклахома, Северна Каролина, Тенеси.

За всеки от гостите е определен партньор от домакините – ученици в осми, девети и десети клас. Подборът за участие в програмата на катрановските ученици бе извършен въз основа на представено от тях есе на английски език. Ръководители на българските ученици са г-жа Евдокия Маринова и г-жа Палома Тодорова.

В рамките на програмата учениците обсъждат житейски теми, свързани с двете култури, като се отчитат приликите и разликите между тях, споделят своите гледни точки по всяка от темите. В следобедните часове е отредено време за неформално общуване – с много разходки, интерактивни игри, разглеждане на културни и исторически забележителности в град Свищов.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest