Трийсет паценти с COVID-19 се лекуват в русенските болници

30 души с коронавирусна инфекция са приети на лечение в болниците от област Русе.

Това стана ясно от проведения преди малко разговор между областния управител Галин Григоров и ръководството на Регионалната здравна инспекция в крайдунавския град.

Припомняме, че по-рано през деня от Областния оперативен щаб беше съобщено, че активните случаи на COVID-19 в Русенско са 56, като от тях 22-ма души са настанени на болнично лечение.

Четирима от останалите осем пациента, които са хоспитализирани, не са от областта, а са от област Силистра и съответно има по двама от областите Търговище и Разград.

Понастоящем най-много пациенти са приети в двете университетски болници „Канев“ и „Медика“ – 13 и 10. Не по-малко е и натоварването за екипите на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, където към момента шест души са настанени за лечение. Един пациент с COVID-19 се лекува и в многопрофилната болница в Бяла „Юлия Вревска“.

Председателят на Областния оперативен щаб Галин Григоров уверява, че няма повод за безпокойството и че е осигурена пълна обезпеченост на лечебните заведения от региона.

Припомняме, че областният управител Галин Григоров и неговият заместник Валентин Колев участваха на среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов през изминалата седмица, на която самият министър заяви, че е осигурена ресурсна обезпеченост относно COVID-19 с легла, кадри, лични предпазни средства и дезинфектанти в болниците от региона.

Pin It on Pinterest