ТРИ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИ ЩЕ ДАДАТ ОТ РИК В РУСЕ ПРЕЗ ИЗБОРНИЯ ДЕН

Областният управител Борислав Българинов уверява жителите на Русе и региона, че се предприемат всички необходими мерки за гарантиране нормалното протичане на изборния ден в неделя. На 21-и Областната администрация ще работи през целия ден и ще е в готовност да отговаря на евентуални жалби и сигнали. Предприети са и всички действия за ограничаване възможността за наличие на купен или корпоративен вот. „Компетентните институции са „на крак“ и са готови да реагират моментално при сигнал за нарушение в деня на изборите или преди това. Сигурен съм, че няма да се допусневмешателство, манипулации или пък подмяна на вота на гражданите.“, коментира заместник областният упраивтел Синан Хебибов. Той апелира за това повече жители на областта да упражнят правото си на вот, защото по този начин те демонстрират активна гражданска позиция, израз на демократичното общество, в което живеем. 

Очаква се пресконференциите на Районната избирателна комисия, на които ще бъде обявявана избирателната активност в областта, да се проведат от 11.45 ч. и 16.45 ч. в Кръгла зала на Община Русе. Преди това от пресцентъра на Областна администрация – Русе ще бъде представена информация за началото на изборния ден, а в 21.00 ч. се предвижда още една пресконференция, на която да бъде представена подробна информация относно целия изборен ден и неговото приключване. Тя ще се проведе в „ОЗК Арена“, като предвид мерките за сигурност допускането на медии до  мястото ще се извършва след представяне на журналистическа карта или чрез представяне на официален списък от ръководството на съответната медия на лицата, които са ангажирани с отразяването на изборния процес.

Възможна е промяна в обявените часове по-горе. Целта е те да бъдат максимално близко до момента, в който РИК получават данните и съответно биват обобщавани.

Pin It on Pinterest