Региона

Третото издание на ROBO CHALLENGE BURGAS или Битката на роботите ще се проведе на 26 април

Третото издание на атрактивното състезание ROBO CHALLENGE BURGAS ще се проведе на 26 април от 14.00 часа във фоайето на  Медицинския факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Футуристичната надпревара отново ще протече в четири кръга – мини сумо, следене на линия, състезание с Лего роботи и демонстрация на роботи. В нея ще могат да участват ученици от профилирани, професионални гимназии и средни училища в Бургас.

Целта на състезанието е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на киберфизични системи и алгоритми.

Състезанието ROBO CHALLENGE BURGAS` 2024 се организира от Община Бургас, Центъра за подкрепа на личностното развитие, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и със съдействието на фирма „ТехноЛогика“.

Канят се всички ученици от 8-12 клас, изучаващи или обичащи да програмират, да участват в състезанието, което още веднъж ще затвърди авторитета на Бургас като център на информационните технологии. Регистрацията ще се извършва на селдния линк:

https://forms.gle/drpejeXRW2QXL7Cb7

Допълнителна информация за състезанието с роботи и записването за него, може да получите на следните телефони: 056 844 549, 0876 063 515 – Асен Георгиев /зам.- директор в ЦПЛР – Бургас/, 056 825 809, 0885 985 433 – кариерни консултанти в ЦПЛР – Бургас.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest