Региона

Тракийският университет на Одрин предложи на Бургас сътрудничество в сферата на медицината

Кметът Димитър Николов се срещна с делегация от Тракийския университет на град Одрин – Турция, и обсъди с нейните представители възможностите за работа по общи проекти.

Медицината е сред основните специалности, които се изучават във висшето училище в южната ни съседка.
Делегацията от турска страна беше водена от ректора на висшето училище в Одрин проф. д-р Ерхан Табакоглу и генералния консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун.
Професор Табакоглу подчерта, че е впечатлен от направеното в Бургас както в здравеопазването, така и в останалите сфери на обществения живот. Той допълни, че Тракийският университет в Одрин работи по съвместен проект с бургаския Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и постигнатите резултати от това сътрудничество са много добри.
„Впечатлени сме от вашия град и искаме да работим с вас по общи проекти в сферата на образованието, медицината и икономиката.“, каза проф. Табакоглу.
„Партньорството с Тракийския университет в Одрин ще е много ползотворно за нас, защото ние имаме сериозни амбиции в сферата на здравеопазването. Обмяната на опит е много важен фактор за постигането на по-високи резултати и вярвам, че взаимно ще си бъдем много полезни.“, каза кметът Николов. 
По време на срещата кметът Димитър Николов представи проекта за новата детска болница, която се изгражда в Бургас. Той допълни, че тя ще бъде завършена през следващата година. Двете страни обсъдиха още възможностите за обмяна на опит и обучение на медицински персонал, което ще отвори нови възможности за повишаване на квалификацията на завършващите медицинско образование.
По време на срещата бяха обсъдени въпроси, свързани транспортните връзки между двете държави и възможността да има директни полети между Бургас и Истанбул.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest