Региона

Топ професионалисти от музикалния бизнес на Италия идват за конкурса „Бургас и морето“ за млади изпълнители

Новият формат на „Бургас и морето“ за млади изпълнители привлече български и италиански участници в състава на журито.

Към Михаела Маринова, Дарияна Куманова, Стефан Илчев, Антонио Вандони, Христин Стрижлев, които участваха като жури още на кастингите на формата, се присъединяват Давиде Локатели, Николо Фраджиле и Рита Перота. Ролята на журито е не само да оцени участниците, а чрез опита и контактите си да помогне за професионалното израстване на младите таланти, да бъде техен ментор и да осъществи необходимите контакти в професионалното израстване на бъдещите музикални звезди.

Припомняме, че Национален конкурс за млади изпълнители „Бургас и морето“ започна подбор на изпълнители още в началото на годината. Финалната част на конкурса ще се проведе от 19:00ч. на 27 юли, в Културен дом НХК. Билети за събитието ще откриете в мрежата на Евентим и на касата на „Часовника“.

На сцената в зрителна зала „Точно Русев“ ще прозвучат десет авторски песни, създадени с участието на самите изпълнители и десет кавър песни от традиционния формат на „Бургас и морето“ за песен. Очакват ви много изненади и впечатляваща сцена.

Със следващата информация може да се запознаете с представителите на журито:

Давиде Локатели
Давиде е роден в семейство на музиканти. Музиката, която създава е рядка смесица от традиция и иновации, а самият той е емблематична фигура в музикалния свят. Пианист, композитор и музикант, музикалното пътуването на Давиде започва под ръководството на баща му – известен пианист и барабанист, който го въвежда в света на музиката на крехката 4-годишна възраст.

Талантът на Давиде е неоспорим, печели титлата на National C.E.M Competition за две последователни години, завършва консерватория „Л. Кампиани“ в Мантуа, Италия, продължава с магистърска степен по музика от Манхатънското музикално училище през 2014 г., а през 2021 г. завършва джаз и пиано в консерваторията G.Verdi в Милано.
Давиде има четири издадени албуба, които го поставят в топ редиците на класическата музика в световните класации на Amazon Music.

Давиде Лукатели участва в музикални турнета и концерти по целия свят. От 2020 г. той е неразделна част и от семейството на Dolce & Gabbana, пренасяйки уникалните си мелодии в сърцето на най-ексклузивните събития и кампании на марката в цяла Европа.

Талантът и визията на Давиде го издигат до уважаваната позиция на артистичен музикален директор на модните ревюта „Alta Moda“, „Alta Sartoria“ и „Alta Gioielleria“ в романтичните градове Венеция и Сиракуза.

Едно от най-забележителните му представяния е в Ладакх, Индия, на 29 юни 2023 година. Изкачвайки се на 17 634 фута до върха на Хардунг Ла, той поставя световен рекорд на Гинес за най-високото свирене на роял. Пътуването на Давиде въплъщава силата на амбициозните мечти и духа на сътрудничество, безпроблемно сливайки световете на музиката и модата. Повече от просто музикант, той надхвърля културните и континентални разделения, символизирайки единството и пионерските иновации в днешните разнообразни музикални пейзажи.


Николо Фраджиле
Николо Фраджиле е италиански пианист, аранжор и композитор. Родом от Сицилия, работи и твори в Милано. Николо Фраджиле е част от музикалния бизнес в още от началото на 80-те години и работи с някои от най-известните италиански артисти: Мина, Ерос Рамацоти, Ирене Гранди, Ренато Зеро, Васко Роси, Джанлука Гриняни, Орнела Ванони и много други. Заедно с тях, в своата 20-годишна кариера, Николо създава музика за над двеста албума.
В последните няколко години работата на Николо Фраджиле е се фокусирана основно върху студийни проекти в собственото му студио Hit Factory Studios в Милано.

Рита Перота
През 2005 г, на 22-годишна възраст Рита Перота започва работа в Mediaset като асистент продукция. През 2006 г., благодарение на среща с Пино Калтагрионе, известен собственик на агенция за артисти в Милано, Рита става организатор на кастинг и навлиза в света на киното, рекламите и телевизията. От 2018 г. Рита е организатор на кастингите за телевизионнита музикални формати The voice Kids и Xfactor.

Доцент Дарияна Куманова
Една от влиятелните жени в артистичния живот в Италия. Вече над две десетилетия българката е фактор на международната музикална сцена. От 2011 г. е доцент в Академията на Санремо, удостоена е с наградата жена на годината в Италия в категория „Изкуство“, носителка на наградата „Златен лъв“ от фестивала във Венеция за професионални успехи в областта на музиката и културата. Дарияна е четвъртата жена диригент в историята на фестивала Санремо. Управлява собствено музикално училище в Милано, което е школа за част от бъдещите звезди за световноизвестния фестивал и е предпочитано място за срещи на популярни европейски изпълнители, продуценти и журналисти.

Антонио Вандони
Антонио Вандони е артистичен музикален директор на Radio Italia Solo Musica Italiana и Radio Italia TV. От 2000 г. се грижи и за артистичното ръководство на повече от 700 музикални събития на живо от вътрешната аудитория и в най-важните събития на живо в Италия и по света, в Санремо по време на фестивала, в „RADIO ITALIA LIVE Il concerto“ на Пиаца дел Дуомо в Милано, в Палермо и Малта, на Олимпиадата в Пекин и Лондон, на Европейското първенство и Световното първенство в Германия, Южна Африка и Бразилия, от 2006 г. до момента.

Христин Стрижлев
Христин Стрижлев е завършил Музикално училище в гр. Плевен, магистър е по право от СУ “Климент Охридски” и доктор по икономика от УНСС. Адвокат от 1990 г. Управлява компании в областта на медиите от 1995 г. В момента е управляващ съдружник в „Радиоплей медия” АД – собственик на БГ радио, Радио 1, Радио 1 рок, Радио „Енерджи“, радио и телевизия „Сити“, Нова, Нова нюз, „Вероника“ и други.
Също така е член на Съвета на директорите ” Про нюз България” АД – издател на вестник „24 часа“, множество списания и разнообразни сайтове.

Към настоящия момент е и преподавател в Катедра „Интелектуална собственост и технологичен трансфер” на УНСС.
Преподава на студентите дисциплините „Интелектуална собственост”, „Интелектуална собственост в интернет и дигитална среда”, „Радио и телевизионен бизнес” и „Музикален бизнес”.

Михаела Маринова
Михаела Маринова е българска певица, участник във форматите на Нова телевизия „X Factor“, „Маскираният певец“ и „Като две капки вода“. Част е от артистите на българската продуцентска компания „Вирджиния Рекърдс“.

Стефан Илчев
Стефан Илчев е български музикант, певец, продуцент и артист. Носител на няколко музикални награди от местни и международни конкурси. Завършва оперно пеене в Националната музикална академия, участва в оперни постановки. Победител в седмия сезон на най-известното телевизионно шоу в България „Като две капки вода“. Стефан има три номер едно сингъла в класацията на БГ Радио. Музикалната биография на Стефан Илчев е свързана с конкурса за песен „Бургас и морето“. Песни в негово изпълнение няколко пъти са печелили Награда на публиката.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest