Региона

Тоника СВ с нови песни в Античния театър

Любимата група обновява репертоара за големия концерт в Пловдив на 8 септември

Обичаната група Тоника СВ ще зарадва почитателите си с няколко нови песни, които в момента подготвя за големия концерт на 8 септември от 20 часа в Античния театър в гр. Пловдив.

Засега заглавията на новите попълнения в репертоара на Милица, Ралица, Драго и Емил се пазят в тайна.

„Трябва да има изненади за публиката“, лаконичен е Драго.   

Новите песни ще имат премиера пред публика в Пловдив, защото това е първият самостоятелен концерт на групата в тяхната 45-годишна история в Античния театър.

От екипа на групата издадоха, че някои от новите песни вече са записани в студио и по всяка вероятност групата ще издаде нов албум до края на годината.

Имената на композиторите, авторите на текстовете и аранжорите се пазят в тайна. Едно е сигурно, че „бащата“ на групата Стефан Диомов също се включва в нова композиция.

„Разбира се, че работя върху нови песни за Тоника СВ“, категоричен е маестро Диомов, който  се очаква да присъства на грандиозния спектакъл в Пловдив.

През лятото групата ще редува почивка с участия из страната, но всички усилия са насочени към мега концерта в Античния театър. На него Тоника СВ ще изпълнят големите си хитове като „Приятели“, „Един неразделен клас“, „Мария“ и други. Специална почит ще бъде отдадена и на отишлата си без време певица Ваня Костова.

За нас е голямо вълнение да излезем пред публиката в Античния театър с обновен репертоар. Някои от старите ни песни ще са в нов аранжимент“, издадоха от групата.

Специално осветление и изненади подготвят организаторите на концерта от UPI events.

Този концерт ще бъде различен от другите участия на групата, защото Тоника СВ навлиза в своята 45-годишнина. Юбилеят ще бъде подобаващ. Музиката, характерният им изпълнителски стил ги превръщат не само в една от най-обичаните от поколения български групи, но и в пример как интелигентно един музикант и артист може да мине през времето, без да робува на модни течения“, казаха от UPI events.

Групата е създадена в края на 1979 г. по идея на Главно управление на Строителни войски.

„Трябваше да направим вокална група, която да обикаля поделенията , за да повдига духа на войниците“, спомня си композиторът Стефан Диомов. 249 кандидати за славата се явяват на конкурс, който наподобява актуалния телевизионен формат „Гласът на България“. Стефан Диомов е натоварен със задачата да избере най-добрите. Първоначално се е мислело да е група от двама мъже и две жени, подобно на АББА. Изключителните гласове на Ваня, Милица и Ралица обаче карат началниците в ГУСВ да направят компромис и да формират група от 3 жени и 2 мъже. Първите песни Диомов пише още преди да е наясно кои точно ще са участниците във вокалната формация. През годините Тоника СВ се утвърди като най-добрата вокална българска група с мелодичните песни, поетичните текстове и майсторското изпълнение.

За 45-годишнина групата подготвя поредица от големи концерти в страната. Първият е в Античния театър в Пловдив на 8 септември от 20 часа.

Билети за концерта от 20 до 75:

https://www.eventim.bg/bg/bileti/tonika-sv-koncertt-plovdiv-ancient-theatre-641909/event.html

 и

https://grabo.bg/tonika-sv-0uzzbn.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest