Тази събота и неделя продължава ваксинация срещу COVID-19 в 11 пункта на Столична община

На 20 и 21 ноември, събота и неделя, Столичната община организира единадесет пункта, в които желаещите да се ваксинират срещу COVID-19 имат възможност да направят имунизация.

Ваксинацията се организира заедно със Столичната РЗИ.

Досега направените имунизации в изнесените кабинети само през почивните дни в общинските „зелени коридори“ са общо 34 608. Разширяването на възможностите за имунизация е по идея на кмета Йорданка Фандъкова с цел повече хора да имат възможност да си направят ваксинация.

Единадесетте имунизационни пункта на общината за ваксинация срещу COVID-19 са следните:
– в две метростанции – при НДК с работно време от 9:00 до 14:00 ч. и при „Софийски университет „Св. Кл. Охридски“ и „Орлов мост“ – от 12:00 до 17:00 ч.;
– в пет търговски центрове от 13:00 до 18:00 часа – „Парадайс мол“, „Ринг мол“, „Сердика мол“, „България мол“ и The Mall на бул. “Цариградско шосе“;
– в Културния дом в ж.к. „Дружба“ от 9:00 до 16:00 ч.;
– в ХII ДКЦ в База 1 на поликлиниката – ж.к. „Люлин 9“, ул. „Иван Бойчев“ № 17, ет. 1, каб. № 5, от 9:00 ч. до 14:00 ч.;
– в 24. ДКЦ ж.к. “Свобода“, ул. “Ген. Никола Жеков“ 3 от 10:00 до 14:00 ч.;
– в събота в Нов български университет работи изнесен кабинет от 8:30 ч. до 12:30 ч.

Медицинските екипи в „зелените коридори“ са от общинските многопрофилни болници и ДКЦ-та. Организацията на работата се извършва от екипи на общинските дирекции „Аварийна помощ и превенция“ и „Здравеопазване“.

Продължава и ваксинация на работните места в рамките на инициативата на Столичната община за имунизация на място по предварителна заявка от предприятия и фирми. Тази седмица по инициативата на Столична община са направени над 90 броя ваксини на служители на предприятия.

На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, желание за ваксинационен екип.

Pin It on Pinterest