Региона

ТАСРУД: С приложението TicketVarna пътуването в градския транспорт е по-изгодно

С приложението TicketVarna пътуването в градския транспорт е по-изгодно, напомнят от общинското дружество ТАСРУД, което отговаря за приходите от продажбата на пътни документи в обществения транспорт на Варна.

Стойността на едно пътуване за един час е 1 лев, а за 90 минути – 1,50 лв. 

Поради факта, че има много неработещи машини за продажба на билети и валидатори в автобусите и спирките в резултат на многобройни вандалски прояви, в момента се работи по цялостна промяна и модернизация на системата за продажба на билети. По данни на заместник-кмета по финансовите въпроси Христо Рафаилов, до края на годината се очаква новата технологична система да е готова за внедряване. Тя ще позволява пътуващите да си закупуват превозни документи по всички възможни начини – физически, картови и електронни.

От ТАСРУД напомнят, че докато влезе новата система в сила, ще се налагат глоби на нередовните пътници, затова съветват да се използва приложението. 

Само за три дни в периода (от 29 юни до 1 юли) контрольорите от ТАСРУД са наложили 9 глоби на пътуващи без превозен документ. Съставени са и 2 акта за установяване на административно нарушение, по реда на Закона за административните нарушения и наказания – по 50 лева. Санкционирани са пътуващите по линии 12, 13, 14, 20 и 88, както и по направление КК „Златни пясъци“, съобщи директорът на общинското предприятие ТАСРУД Георги Киряков.

Засиленият контрол ще продължи и през следващите месеци, съгласно нормативните изисквания на Наредбата за реда и условията за пътуване в обществения транспорт на община Варна.

ТАСРУД напомнят, на гражданите и гостите на град Варна, че всички лица, ползващи обществения градски транспорт са длъжни да притежават редовен превозен документ – билет или карта, независимо, че в момента билетната система е в преходен период преди влизането в сила на новата технология за плащане.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest