Тържествено заседание на Общински съвет-Хасково

Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов и заместник областният управител Мартин Узунов бяха специални гости на тържественото заседание на Общински съвет-Хасково по случай 8 септември – Рождество на Пресвета Богородица и Ден на Хасково.

То се проведе в ДКТ „Иван Димов“.

Председателят на ОбС-Хасково Таня Захариева откри тържественото заседание по връчване на отличията „Почетен гражданин на Хасково“. Кметът на община Хасково Станислав Дечев отправи своите пожелания към присъстващите и към жителите на града по повод празника.

Поздравителни адреси бяха изпратени от президента на Република България Румен Радев и народни представители. „Продължавайте да пазите традициите и духа на Града на Богородица. Пожелавам на Вас и жителите на Хасково с достойнство и вяра да градите и работите за развитието на града!“, пожела в своя поздравителен адрес областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов към кмета на общината, ОбС-Хасково и жителите на града..

Със званието „Почетен гражданин на Хасково“ бяха удостоени дългогодишната учителка Тереза Андонова, националният състезател по баскетбол Ваня Дерменджиева и читалищният деец Александър Милушев. Посмъртно бе отличен дългогодишният хоров диригент и художествен ръководител на Представителния ансамбъл за народни танци и песни „Китна Тракия“ Борис Младенов.

Със специални отличия бяха удостоени състезателката по джудо Ивелина Илиева и бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви за участието им в Олимпийските игри в Токио.

Pin It on Pinterest