Тържествена клетва на войници от 61-ва Стрямска бригада

Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Красимир Червилов присъстваха днес на тържествената клетва на 35 войници от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Тържественият ритуал се състоя в подножието на Паметника на свободата на връх Шипка. Гости на тържеството бяха кметът на Казанлък Галина Стоянова, командирът на Бригадата ген. Деян Дешков, директорът на Националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ Чавдар Ангелов, военни, родители и близки на военнослужещите. 

След полагането на тържествената клетва г-жа Микова поздрави най-младото попълнение в състава на Стрямската бригада. „Днес вие се вливате в славните редици на Българската армия. Армия, която никога не е губила своето знаме, а нейните войници са били давани за пример на героизъм и самоотверженост в много държави в Европа. Носете с чест и достойнство своята служба. И помнете, че пред паметния връх Шипка положената клетва тежи два пъти повече“, каза областният управител. 

Свещеници от Старзагорската епархия отслужиха литургия за здраве и благоденствие. Тържеството завърши с преминаване в тържествен марш под звуците на военния духов оркестър на 61-ва Стрямска бригада.

Pin It on Pinterest