Региона

Тържествена церемония и концерт на дует „Ритон“ дадоха началото на Майските празници на културата Дупница 2024

С вдигане знамето на Майските празници на културата в Дупница от танцьорите на ансамбъл „Дупница“ с хореограф Войн Войнов и слово на зам. – кмета г – жа Валентина Караганова, в Дупница беше открито 46 то им издания.

„Тази година Майските празници на културата в община Дупница имат своето мото: “Изкуството създава приятелства”. В него са вплетени разнообразни прояви на самодейни и професионални творци, обединени от идеята за свободния полет на творческия дух. Това е и смисълът заложен в логото на тазгодишните празници на културата, които олицетворяват творческото разнообразие в празничната програма. Нека Майските празници на културата бъдат време на единство и гордост за всички нас, нека изкуството е протегнатата ръка за нови приятелства. Нека се знае, че в Дупница живеят талантливи хора, които продължават, поддържат и развиват културните ни традиции и ни свързват като общност. „, каза г -жа Караганова.

Гости на събитието бяха областният управител инж. Александър Пандурски, председателят на ОбС Дупница г -н Костадин Костадинов и зам. – кметът на Дупница г – жа Дафинка Георгиева.

След тържествената част, обичаният от поколения дует „Ритон“ със своя бенд и подгряваща група, зарадваха гостите и жителите на града с премиерата на националното турне „Елате ни на гости“.

Събитието води Иван Тодоров – актьор от „ОбДТ Невена Коканова“.

Благодарности към Николай Граховски за прекрасните снимки.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest