Региона

Танцовият спектакъл „Два дома“ ще бъде представен на 5 април в Бургас

Танцовият спектакъл „Два дома“, в който участват над 60 души деца и възрастни, е посветен на арменските предци, които са намерили своя втори дом в България.

С много любов, използвайки езика на танца, три танцови състава и една детска вокална група ще разкажат за духовното възраждане на арменския народ, за неговата воля, силна вяра, с която винаги е отстоявал християнството, за поколенията, които няма да забравят завета на своите деди – „В  дългия път към своето бъдеще не си пускайте ръцете“.

Танцовият спектакъл „Два Дома“ отбелязва и 10 години от основаването на първата танцова група – първите “Астхигнер“, които тогава са били едва на 6-7 годишна възраст, а сега ще танцуват пред Бургаската публика като част от младежки танцов състав “Йеразанк”. Използвайки танцова метафора и градация, Спектакълът „Два Дома“ ще разкаже историята на състава, в който младите хора откриват своята идентичност като арменци именно тук в България. Танцовият състав се е превърнал във втори дом за всеки един от тях, дом в който откриват, изразяват и опознават себе си.

Спектакълът Два Дома на арменските танцови състави към AGBU Пловдив, който дебютира в Пловдив през декември 2022, бе представен в София и Хасково през 2023 г., а тази година по покана на AGBU Бургас и с подкрепата на община Бургас ще зарадва и бургаската публика.

Спектакълът ще се състои на 05 април (петък) 2024 г., в зала „Тончо Русев“ на Културен Дом „НХК“ – Бургас, от 19:00 ч. Вход свободен.

Събитието се организира от Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ – Бургас (AGBU Burgas).

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest