Свързват новия водопровод в Хасково

В понеделник, 9 ноември 2020г., ще бъде направено свързване на новия водопровод на бул.“Освобождение“ към съществуващата мрежа. Водоподаването на  жилищните райони, захранващи се от този водопровод, ще бъде спряно. Без вода от 8,30 часа сутринта в понеделник до приключване на присъединяването ще бъдат Централна градска част между бул.“Стефан Стамболов“, бул.“Съединение“ и бул.“България“ и части от кв.“Училищни“. Община Хасково поднася своите извинения на всички граждани за временното неудобство!

Смяната на водопровода на бул.“Освобождение“, в частта от бул.“Илинден“ до ул.“Македония“, започна на 14 октомври 2020г. Ремонтът на този най-критичен участък от пътната инфраструктура на Хасково е част от обществена поръчка за подмяна на водопроводи на улици с чести аварии  и големи загуби на вода. Тя е обявена на основание писмо-искане от „ВиК“ ЕООД Хасково.           

Средствата за финансиране на този обект са предоставени на община Хасково от МРРБ. Те са в размер на 260 хиляди лева. С тези средства ще бъде извършена и реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа по ул.„Стефан Стамболов“ от ул. „Бобов дол“ до ул. „Мургаш с дължина около 350 м.

Pin It on Pinterest