Региона

Стотици деца и родители отпразнуваха 1 юни в градинката с мечето

Любимият на малки и големи парк „Градинката с мечето“ бе озарен от стотици детски усмивки в Международния ден на детето – 1 юни.

Емблематичното място се оказа „тясно“, за да побере всички малчугани и техните родители, дошли да се забавляват и празнуват.

Близо три часа деца от различни възрасти лудуваха, пяха и танцуваха заедно, а на територията на парка се проведоха различни творчески работилници, спортни и образователни игри, имаше рисуване върху лице и театрални фотосесии с приказни герои.

За да поздрави най-малките жители на общината, лично беше дошла Таня Христова. Габровският кмет пожела на децата да растат здрави и много обичани, да са любопитни и с желание за приключения. „Изживейте една незабравима ваканция и имайте щастливи мигове. Запазете детското в себе си дори когато пораснете, скъпи приятели!“, каза още госпожа Христова.

Палавниците преминаха през предизвикателствата, в които показаха умения за каране на летни ски, ритаха футбол, хвърляха торбички с пясък, тренираха координацията си, играха с парашут, рисуваха върху камъчета, майсториха шапки от картон и карнавални маски. За участието си всяко дете получи награда.

В музикално-танцовата програма се включиха талантливите певици Мелани Йонкова и Ана-Мария Дренска от вокалната формация „Ъпстрийм войсес“ и близнаците Габриела и Боян Борисови от детската фолклорна група „Габровски гласчета“. Инструкторите от клуб „Инкансабле Фит“ раздвижиха ентусиастите в ритъма на регетон и модерни танци.

Супер изненадата на събитието беше бяло полярно мече, което предизвика множество емоции и усмивки. Оказа се че, симпатичното животно обитава район около габровското село Стомонеци и е тайният пазител на градинката с мечето, който се появява само при много специални поводи, какъвто е 1 юни.

Община Габрово благодари за подкрепата на Регионалния център за приобщаващо образование, на детския отдел при Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“, на Драматичния театър „Рачо Стоянов“, на Комплекса за деца и семейства на ул. „Ивайло“ № 13, на центровете за обществена подкрепа „ИМКА“ и „ВЯРА“, на центровете за настаняване от семеен тип и дневните центрове за деца и младежи с увреждания, както и на НЧ „Габрово 2002“ и Фондация „Общност в помощ на зависимите“.

Празникът бе организиран в рамките на проекта „За децата на Габрово“, финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд+.

Пожелаваме на най-малките жители на града ни незабравимо лято с много слънце, смях и весели игри! Повече снимки от деня можете да разгледате във фейсбук страницата на Община Габрово.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest