Столичният инспекторат извършва засилени проверки за замърсяване и нерегламентирано горене

Екипи на Столичния инспекторат извършват засилени проверки за замърсяване.

Проверките са част от мерките, заложени в програмата на Столичната община за намаляване на  концентрацията на финни прахови частици в града. През днешния ден се проверяват строителни обекти, производствени бази и автосервизи в районите „Сердика“, „Младост“, „Студентски“, „Люлин“, „Надежда“ и „Триадица“.

Инспекторите проверяват строителните обекти за наличие на плътна строителна ограда,  устройства за измиване на ходовата част на строителната техника, за замърсяване на прилежащите площи около строежите,  както и превоз на строителни материали без покривало. Проверяват се и производствени бази и автосервизи за нерегламентирано горене на отпадъчни продукти, както и за палене на огън на открито по сигнали на граждани. 

През днешния ден инспекторите са проверили 43 обекта, като на 6 от тях са установени нередности и са  съставени актове за административно нарушение.  Във връзка с прогнозата за повишаване нивата на финните прахови частици във въздуха е възложено и допълнително механизирано метене на булеварди и основни улици през нощта на 4 срещу 5 януари, както и през днешния ден.

Pin It on Pinterest