Щур празник за децата на Асеновград в Градския парк

Празничната програма продължава и довечера с концерт.

„Честит празник, мили деца! Днес с вас се смеем и празнуваме и всички ние – вашите родители, баби и дядовци, защото всеки, макар и неосъзнато, запазва частица от детството в себе си завинаги. Желая Ви здраве и безгрижни дни! Изследвайте с любопитство всяка новост около себе си. Учете се на доброта и обич!“ С тези думи кметът на Асеновград доктор Христо Грудев поздрави децата по повод днешния празничен за тях ден – 1-ви юни.

Щури детски празник организира община Асеновград за най-малките асеновградчани в Деня на детето. Точно в 10:00 ч. в Градския парк започна празничната програма. В нея се включиха сеца от ДГ „Мир“, ДГ „Никола Вапцаров“, ДГ „Дружба“, ДГ „Асенова крепост“, НЧ „Родолюбие“ и Фондация „Детски събития“. Специални гости на празника бяха любимците на децата – кученцата Чейс и Скай (маскот).

Заместник-кметът инженер Петър Петров присъства лично и откри тържеството, като отправи поздрав към децата в този специален за тях ден. „Мили деца, искам да Ви пожелая честит Ден на детето! Пристъпвайте смело напред в начинанията си. Рисувайте живота си така, както мечтаете. Скъпи родители, учете децата си на доброта и състрадателност. Подкрепяйте ги винаги, показвайте им правилния път, когато грешат. Приоритет за община Асеновград са най-малките жители, защото те са бъдещето, в което всички се надяваме. Пожелавам Ви да се забавлявате и да останете с приятни спомени от нашите приятели, които гостуват днес в Градския парк на Асеновград“, каза заместник-кметът пред присъстващите.

Програмата на общината в Деня на детето продължава от 18:00 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“, където ще се проведе традиционният празничен концерт на ученици от класа на Кети Стоянова, посветен на 1-ви юни.

Pin It on Pinterest