Стартират „Паисиевите дни“ в Асеновград

Асеновград ще се поклони пред паметта на Паисий Хилендарски днес, 18-ти юни.

Поклонението ще бъде пред паметната плоча на създателя на „История славянобългарска“, намираща се в параклиса „Свети Свети Козма и Дамян“ (в близост до храм „Свети Георги“) в града. Мероприятието ще започне точно в 11:00 ч. Слово за делото на великия българин ще изнесе Мина Христемова – уредник в Исторически музей – Асеновград. А НЧ „Свети преп. Паисий Хилендарски“ е подготвило литературна програма с участието на Изабела Шопова.

Тази вечер, от 17:30 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ ще гостува писателят Георги Бърдаров. Той ще представи новият си роман „Absolvo te“, който е носител на Европейската награда за литература за 2021 г. Бърдаров печели първото интелектуално телевизионно реалити за писатели в България – „Ръкописът“ през 2015 г. и в резултат на това, се ражда дебютният му роман „Аз още броя дните“. Той се превръща в абсолютен бестселър у нас. Номиниран е за „Роман на годината“ и печели наградата за дебют на литературен клуб „Перото“. През 2020 г. в двуезично издание излизат и разказите „За петата ракия или колко е хубав животът“ и „Дядо“ – автобиографичен разказ за рода на Георги Бърдаров. Книгата припомня какво са жертвали нашите деди, за да продължава да я има България.

Доцент доктор Георги Бърдаров е преподавател и писател. Той е заместник-декан на Геолого–географски факултет на СУ „Свети Климент Охридски“, специалист по демография и етнорелигиозни конфликти. Автор е на въпроси в световния формат „Стани богат“. Създател и ко-водещ на най-успешния в България курс по презентационно и словесно майсторство. Трикратен победител в състезанието за оратори, презентатори и разказвачи „Майстор на думите“.

Pin It on Pinterest