Региона

Стартира Общинската програма „Академия за родители“ в помощ на отглеждането на деца

Община Русе стартира „Училище за родители“ по Програма „Академия за родители към Община Русе“.

Дейностите включват подкрепа и повишаване на информираността на бъдещи и настоящи родители и ще се извършват в партньорство с УМБАЛ „Канев“ и УМБАЛ „Медика“.

Програмата предвижда провеждането на безплатни лекции за родители със специалисти от различни области – акушер-гинеколози, неонатолози, педиатри, акушери и други специалисти в ранното детско развитие. Темите, които ще бъдат засегнати, касаят майчинството и отглеждането на дете по съвременни методи и добри практики, утвърдени от Световната здравна организация.

Първите беседи за бъдещи и настоящи родители ще бъдат на 18 юли /четвъртък/ от 10 ч. в зала „Култура“ на ул. „Цариборд“ 3. Срещата ще се проведе с участието на лекари от УМБАЛ „Канев“ и УМБАЛ „Медика“ и експерти от отдел „Здравни дейности“ на Община Русе на следните теми:

– „Стерилитет – признаци и причини“ с водещ лектор д-р Филипа Дакова – акушер-гинеколог в УМБАЛ „Медика“;

– „Общинска програма „Асистирана репродукция“ с водещ лектор Искра Иванова – началник отдел „Здравни дейности“;

– „Контрацепция след раждане. Планиране на следваща бременност“ с водещ лектор д-р Ивалина Граматикова, акушер-гинеколог в УМБАЛ „Канев“.

Срещите за бъдещи и настоящи родители ще се провеждат всеки месец и са безплатни. Темите на беседите ще бъдат обявявани предварително на сайта на Община Русе в раздел „Здравеопазване“.

Желаещите да посетят беседите е необходимо да потвърдят присъствието си на имейл n.vangelova@ruse-bg.eu или на тел. 0885/397 831.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest