Стартира 10-ото издание на кампанията „Пловдив – град на доброто“

Номинирайте хората, които са направили добро, призоваха учениците от ПГХТТ

За десета поредна година децата от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника дадоха старт на търсенето на добри хора в Пловдив. Днес те започнаха събирането на номинации в кампанията  „Пловдив – град на доброто“, която се провежда под патронажа на кмета Здравко Димитров.

В рамките на 08.06. до 15.06. пловдивчани ще имат възможността да номинират всички онези добри хора, които безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на нашето общество.

„Пловдив – град на доброто“ цели да отличи добрите хора, да поощри добротворчеството и да покаже, че заедно можем повече.

Кампанията беше официално открита днес пред стълбите на Каменица от зам.-кмета по социална политика и младежки дейности Георги Титюков, директора на Дирекция „Социална политика“ Веселина Ботева и директора на ПГХТТ инж. Людмила Ганчева, която за 10-та поредна година застава зад кампанията.

„Радвам се, че тази инициатива продължава толкова години и буди все по-голям интерес у пловдивчани. В тези тежки години на пандемия, съпричастността и грижата към хората, изпаднали в беда, доби друго по-високо измерение“, заяви при откриването на кампанията Георги Титюков.

„Пловдив винаги е бил красив, не само  заради архитектурата си, а и заради хубавата енергия на хората, които живеят в него. А хубавата енергия е присъща на добрите души. За добрините трябва да се говори, да се показват и да се отличават. Награди се раздават при спорта, киното, музиката и много други области. Нека добрината бъде най-важната област, в която да се дават отличия“. Това бе посланието за старта на кампанията, което отправи и Йорданка Петкова, която е председател на Националния алианс на хората с редки болести и учредител на кампанията.

„Тази инициатива е заразителна и нашите деца се включват с желание. Всяка година тук са ученици от различен випуск и те си предават доброто, както всички хора трябва да правим“, заяви инж. Ганчева.
„Разкажете за добрите хора, покажете ги, нека доброто стане заразно“, призоваха учениците от ПГХТТ.
Да подкрепят инициативата бяха дошли и двама общински съветници Евелин Парасков и Румяна Толова.
Предложенията за добри хора ще се приемат онлайн чрез специална форма на официалния сайт на кампанията: www.gradnadobroto.plovdiv.bg. Срокът за номинации е до 15.06. в 13:00 часа.
И тази година пловдивчани ще могат да номинират своите съграждани в четири различни категории: образователна и социална дейност, добротворчество и градско развитие.
В журито на конкурса „Пловдив – град на доброто“ 2021 г. са поканени петима души с принос или опит в една от четирите категории за номинации. Сред тях са Йорданка Петкова, Председател на Националния алианс на хора с редки болести и създател на инициативата „Пловдив – град на доброто“; проф. Юрий Анастасов, завеждащ Отделение по Пластична хирургия в УМБАЛ “Свети Георги“ – Пловдив и носител на наградата „Пловдив – град на доброто“ 2020 г.; инж. Людмила Ганчева, Директор на Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника; Чавдар Каришев, Ръководител, БНР Пловдив и Ренета Венева, Председател на Националния алианс за работа с доброволци.
Номинирани могат да бъдат всички хора извършили малки и големи добри дела.

Нека говорим за доброто! Гласувайте за вашия фаворит и нека заедно отличим добрите хора на 22 юни, когато ще се състои официалната церемония по награждаването.

Номинирайте добрите хора, нека да ги отличим. Вижте повече

Pin It on Pinterest