Стара Загора отново е домакин на БАТА Агро

187 фирми са участници в 12-тото издание на специализираното изложение за земеделие БАТА Агро, на което отново е домакин Стара Загора.

От 14 до 17 май, на летището, на площ от над 30 700 кв м са представени световните брандове в селскостопанския бранш. Това е и най-мащабното издание на форума реализирано до този момент.

Приветствам ви с добре дошли в нашия град. Запазва се традицията да бъдем домакин на това мащабно събитие за агро бизнеса. Вашето изложение добавя допълнителна динамика на Стара Загора. Пожелавам ви успех“, с тези думи се обърна към гостите и участниците в земеделския форум зам.-кметът на Стара Загора Йордан Николов.

В церемонията по откриване на най-голямото събитие в земеделския бранш участваха още Н. Пр. посланика на Аржентина Алберто Труеба, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, зам.-кметът Красимира Чахова, зам.-министърът на земеделието, храните и горите доц. Янко Иванов, зам. областният управител Петя Чакърова.

Нашето изложение се наложи през годините като най-значимия форум за техника и технологии в земеделския сектор. От 9 години насам, БАТА Агро доказа, че е събитие без аналог в сектора. Щастливи сме, че тази година надградихме – посрещаме посетители и изложители с подобрения във формата на изложбените площи. Сега сме разположили щандовете по-компактно, по-фокусирано. За първа година имаме и участник с опитно поле с посеви. Това е възможност за нашите изложители, която смятаме да развиваме и занапред“, каза Даниел Минев, председател на Управителния съвет на БАТА Агро и благодари за подкрепата, която получава събитието от Община Стара Загора.

От думите на зам.-министъра на земеделието, храните и горите доц. Иванов стана ясно, че инвестирането в техника е едно от най-важните неща за производителите. „Желанието за модернизация на процесите в земеделието и производството са над 50% от мотивите при кандидатстване по програми за финансиране“, посочи зам.-министърът.

След приветствията от официалните гости бе отслужен и водосвет за здраве.

Форумът за иновации, технологии и срещи на бизнеса се организира от Българска асоциация на търговците на агротехника.

Pin It on Pinterest