Станислав Дечев: Съединението ни даде още един урок- сами избираме съдбата си и решаваме как да живеем

Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в тържественото честване на Деня на Съединението в Хасково. Пред своите съграждани тай заяви, че ние, българите сме орисани да познаваме и победата и загубата, и свободата и несвободата. „Създателят ни е поставял пред неимоверни изпитания, но ние все сме успявали да се съхраним и да продължим напред и никога не сме се предавали“, подчерта Станислав Дечев. 

Най-силният исторически тласък за народа ни е бил тогава, когато сме били обединени. Знаем го още от завета на хан Кубрат, проверили сме го във вековете славна история. Затова нашите възрожденци, поборници и оцелели опълченци приветстват Освобождението, но не признават границата между Княжество България и Източна Румелия. Затова и до днес Берлинският конгрес за нас е символ на неправдата, ограбването на Родината и налагането на чуждата воля. 

Скъпи съграждани, историята е наука, която ни казва фактите. Поуките от тях обаче оставя на нас. И като разумни и отговорни хора, ние днес трябва да си дадем сметка, че Съединението е сила, която сме длъжни да използваме за добруването на България, за развитието на родното място и за благоденствието на всяко българско семейство! Съединението ни даде още един урок- сами избираме съдбата си и решаваме как да живеем. Аз вярвам в това, а и времето го доказа… Но по-силно вярвам, че хората, родени на едно място, имат обща съдба, цели и бъдеще. Моята вяра, моята кауза и моето бъдеще е Хасково. Надявам се за всички ни да е така! Защото Съединението прави силата! Честит празник! Да живее България!“, завърши словото си областният управител на Хасково Станислав Дечев.

В тържественото честване в Хасково участваха още кметът на града, председателят на общинския съвет Таня Захариева, народният представител Смиляна Нитова, общински съветници от Хасково, представители на политически сили, патриотични организации, граждани.  Денят на Съединението продължи с концерт на Народен оркестър при община Хасково.

Снимка:ОА Хасково

Pin It on Pinterest