Станислав Дечев: Левски ни завеща да признаем грешките си и да продължим заедно напред за Отечеството

Кметът на Хасково Станислав Дечев поднесе цветя пред паметника на #Апостола на българската свобода Васил Левски.

По повод 148 години от гибелта на Дякона пред паметта и делото на #Левски се преклониха областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова, председателят на общински съвет Хасково Таня Захариева, командирът на Хасковското военно формирование подп. Светослав Годинов, заместник областният управител Митко Петров, заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева, секретарят на община Хасково Пламен Лечев.

„Днес се прекланяме пред делата на Васил Левски и си спомняме думите му. Казаното преди повече от век от Левски, днес е особено актуално заради непрестанните опити за разединение на нацията ни“, каза кметът Станислав Дечев. „Левски казва: „За Отечеството работим, кажи ти моите кривици и аз твоите, па да се поправим и заедно да вървим“ . Затова нека днес си признаем грешките, защото всеки греши, а напред можем да продължим единствено #всички заедно“, подчерта кметът на община Хасково Станислав Дечев.

Учениците от 1 А клас на СУ “Васил Левски“ също отдадоха почит пред паметта и делото на Апостола. Децата рецитираха стихове и поднесоха цветя. Те разказа, че знаят кой е Васил Левски и че всеки българин трябва да пази неговото свято име и дело.

Заради противоепидемичните мерки официална церемония в памет на Васил Левски не беше организирана, но паметникът на Левски от сутринта беше обсипан с цветя от учениците от СУ „Васил Левски“ и жителите на Хасково.

Pin It on Pinterest