Станислав Дечев към студентите в Хасково: Учете, реализирайте се и създайте семейства в Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев бе гост на официалното откриване на Новата учебна година във Филиал Хасково на Тракийски университет Стара Загора. В празничната церемония участваха ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри  Ярков, областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, зам.-ректорът по учебна дейност доц. Нели Грозева, зам.-ректорът по проектна дейност доц. д-р Емил Славов, директорът на Филиал Хасково доц. д-р Таня Паскалева, изпълнителният директор на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов, изпълнителният директор на МБАЛ „Ат. Дафовски“ Кърджали проф. д-р Тодор Черкезов, преподаватели, лекари, медицински специалисти и студенти. 

Ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков поздрави студентите за избора, който са направили да учат тук. Той съобщи, че приоритет за управлението му е разширяването на филиала в Хасково с нови специалности и се ангажира това да стане съвсем скоро. 

„Предстоят много добри новини за Хасково. Защото в партньорство с доц. Ярков и ръководството на Тракийския университет ще реновираме общежитията за Медицинския филиал. Приветствам идеята за разширяване на Филиала в Хасково с нови специалности, защото това е възможност да привлечем още млади хора в града. Затова Ви пожелавам да учите, да се реализирате успешно тук, да създадете семейства в Хасково и да отгледате децата си в красивия ни град“, каза в обръщението си към студентите кметът Станислав Дечев. 

В медицинския филиал на Тракийския университет се обучават бъдещи медицински сестри и акушерки. В обръщението си към тях областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова подчерта, че професиите, които те са избрали са призвание. „Аз съм оптимист и вярвам, че ще се реализирате професионално в лечебните заведения в Хасковска област“, подчерта д-р Здравкова.   

Pin It on Pinterest