СРЗИ извърши 254 проверки за спазване на противоепидемичните мерки

От СРЗИ в закрити обществени места за периода 12.10.2020 г.- 18.10.2020  са извършени 254 проверки по спазване на противоепидемичните мерки и пълната забрана за тютюнопушене в закрити обществени места, в т. ч. спортни обекти, фитнес зали, големи търговски центрове – тип МОЛ, плувни басейни, детски и учебни заведения, административни сгради, офис сгради, обекти за търговия и производство на храни (ресторанти, кафенета и др.) и нощни заведения. 

От тях 56 са в големи търговски центрове – тип МОЛ, 7- в административни и офис сгради,  8 – в нощни заведения и дискотеки.

  За констатирани нарушения са съставени 70 акта. От тях 60 са – на лица, посетители или работещи в МОЛ-ове и  9 –  в нощни заведения, дискотеки, като 6 от тях са за неспазване на противоепидемичните мерки, 2 – за неспазване на забраната за тютюнопушене. Връчени са и 2 покани към отговорни лица за предприемане на административно наказателна дейност и съставяне на актове.

СРЗИ продължава с учестения контрол и благодари на всички граждани, които съвестно спазват въведените в страната противоепидемични мерки.

Pin It on Pinterest