Спират водата в Шумен

Спират водата в Шумен, източната част на кв. „Дивдядово“ и в селата Дибич, Панайот Волов и Белокопитово в полунощ, 00:00 часа на 17 януари във връзка с отстраняването на авариите по главния водопровод от язовир „Тича“, който захранва с питейна вода Шумен, Велики Преслав и Търговище. 

Живеещите в западната част на кв. „Дивдядово“ няма да бъдат засегнати и те ще имат вода.

Според прогнозите пускането на водата за Шумен да започне по обяд в събота, 18 януари, а в неделя по обяд се очаква всички домакинства в града и селата да имат вода. Това беше уточнено по време на втората работна среща във връзка с предстоящото спиране на водата за извършването на планираните ремонти. На нея присъстваха областният управител на Шумен Стефан Желев, кметовете на Шумен, на Велики Преслав и на Търговище, както и експерти от ВиК дружествата в Шумен и Търговище.

Осем екипа на ВиК-Шумен и четири на ВиК-Търговище ще работят по отстраняването на авариите. Първо ще се работи по най-големите, а след това ще се обърне внимание и на по-малките, обясни инж. Галин Ганчев от ВиК-Шумен. Най-сериозни са две аварии в тунел под пътя до село Хан Крум, като там ще се включи и екип на пожарната, за да помогне за по-бързото източване на водата, отбеляза инж. Ганчев. По всички аварии по трасето работата ще върви паралелно, създадена е организация, осигурена е техника, доставени са и необходимите материали. Процесът ще се извършва внимателно, за да не възникнат нови аварии в хода на работа. Ще се включат и екипи от Велики Преслав, Нови пазар и Бургас.

В края на дискусията кметът Любомир Христов отправи покана към присъстващите за нова среща, на която да бъдат отчетени резултатите от ремонтните дейности. Тя е насрочена за понеделник, 20 януари, от 10.00 часа в зала 203 в сградата на общината.

Pin It on Pinterest